domingo, 7 de octubre de 2007

Vel a l'escola

Ara s’ha alçat la polèmica de si les xiquetes musulmanes deuen portar o no el vel a l’escola. En Girona, van expulsar a una xiqueta d’un centre escolar per portar-ne. Ara l’han readmesa obligats per la Generalitat.
Alguns creuen que les xiquetes no han de portar vel perquè lleven llibertat a la dona, per les seues connotacions discriminatòries i sexistes. Altres pensen que s’haurien d’eliminar els símbols religiosos en les escoles públiques. Uns pocs, afirmen que si una persona vol vindre al nostre país a viure, ha de integrar-se completament a la nostra cultura, encara que implique perdre la seua indentitat.
Altres persones, diuen que deu estar permés l’ús del vel. Al·leguen que ningú ha de ser discriminat per tindre una aparença diferent a la nostra, ja siga la vestimenta, el color de la pell o la raça.
Per la meua part, pense que si les xiquetes volen anar amb vel que el porten, sempre que el porten perquè elles vulguen, i no per obligació.
Crec que qui diu que el vel és discriminatori té raó, però fins un cert punt. Val que discrimina a les dones, ja que els homes no en porten. Però sols per això no han de llevar-se’l, és una costum seua portar-lo; igual que nosaltres portem esportives, inclús quan no practiquem cap esport.
Qui al·lega que qui vinga al nostre país ha d’integrar-se, no utilitzen bé eixa paraula. El que volen dir es que s’han de fer igual que nosaltres, perdre tota la seua cultura, la seua identitat. Pense que hem de entendre el concepte d’integració més àmpliament, dins la nostra societat poden coexistir diferents tipus de persones cadascuna amb les seues costums i creences.
Si alguns diuen que s’han d’eliminar els símbols religiosos de les escoles públiques, que s’eliminen també les cadenes amb la Verge del Pilar o els vels de les monges.
Hi ha problemes més greus que el fet de si una xiqueta porta vel o no.

Neus Sanmartín. 4ºA

5 comentarios:

Invertebrada dijo...

A mí me parece correcto mientras lo lleven por voluntad propia.
Cada uno es libre de elegir su religión, y aunque es algo muy personal, no veo ningún problema en que lleven el velo si es porque ellas así lo han elegido.

Alicia's dijo...

En la mayoría de casos pienso que el velo lo llevan por obligación, aunque tambien habrá casos en los que no sea así. Aparte me da la impresión de que las niñas con velo tiene más problemas de integración, aunque sólo es eso, una impresión. Si lo llevan por iniciativa propia no veo inconvenientes.

Anónimo dijo...

Yo pienso que no debería haber problemas de este tipo en general, pero si los hay,como es el caso,dudo muchísimo que dejaran llevar un pañuelo,una gorra..a un niñ@ español, entonces ¿por qué a ella si le dejan? es algo que nunca entenderé.Si estamos en España opino que deberían intentar adaptarse ellos a nosotros,no al revés.Y si ella prefiere llevar velo que ir al colegio,¿tenemos que ser nosotros quiénes tengamos que cambiar de opinión?
Definitivamente no lo entiendo.
Jennifer Villarroya 1ºBAT C

Lollypop dijo...

En principi, de la mateixa manera que als xiquets cristians els deixen portar una creu, o cualsevol signe que demostre quina es la seva religió, se'ls deuria deixar als musulmans ser portadors de cualsevol sinbol relogiós.

Ara si, jo pense que la religió té que estar a cada u, fora de l'escola, jo personalment soc atea, i potser la meva formade pensar siga unpoc més radical respecte a eixe tema, que la de quelsevol altre. Pero encara així, i com l'escola es un espai compartit, segisc mentenit la meva opinió que ni creus, ni mocadors...son signes que només augmenten la lluita entre religions.

Ardilla atea, atea, ATEA!!

Anónimo dijo...

preberite celoten blog, kar dober